Dieta niski gluten
dla osób z nietolerancją glutenu
Dostarczamy smaczne, zdrowe posiłki, które pomogą Ci cieszyć się życiem bez obciążenia glutenem.
Zapewniamy zróżnicowane, bezglutenowe źródła węglowodanów, idealne dla osób z nadwrażliwością na gluten, bez ryzyka niedoborów pokarmowych.
Kaloryczności:
1200, 1500, 1800
2000, 2200, 2500
Bezglutenowe pieczywo, muffinki, desery własnej produkcji
Poprawa wchłaniania składników odżywczych
Dieta niski gluten
wygraj z objawami nietolerancji
Specjalizacja w dietoterapii potwierdzona przez ekspertów profilaktyki żywienia
Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności
Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków
Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym
Czy gluten wpływa na Twoje zdrowie?
Odkryj ukryte sygnały
Nadal walczysz z tymi dolegliwościami? Dołącz do grona tych, którym pomogliśmy odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem.
Nietolerancja glutenu, anemia, problemy gastryczne.
Sprawdź czego unikać
Gdyby smak mógł leczyć
Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta
Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta
skuteczność potwierdzona autentycznymi doświadczeniami
Zmiana zaczyna się w jelitach
Sprawdź korzyści ze stosowania dietoterapii
mgr PATRYK TREDER
Dyrektor Naukowy polskiego partnera Instytutu AllegroSan z Austrii. Renomowany ekspert w profilaktyce mikrobioty jelitowej i nutrycji, z kompleksowym wykształceniem medyczno-terapeutycznym.
kluczowe nutraceutyki w diecie niski gluten
Korzystając z najnowszych osiągnięć dietetyki, tworzymy posiłki, które odmieniają codzienne odżywianie.
przestań
liczyć kalorie,
Zrobimy to
za ciebie
Masz wyniki badań i nie wiesz od czego zacząć?
Potrzebujesz wsparcia w dopasowaniu diety?
Nasz dyplomowany psychodietetyk odpowie na Twoje pytania.
Zarezerwuj 20 minutową sesję coachingu
odżywiania bezpłatnie już dziś!
ciekawostki od ekspertów – blog
Masz pytania – zajrzyj do faq!
Czy używacie przetworzonych produktów bezglutenowych?
Produkty, których używamy, to produkty, w których gluten naturalnie nie występuje, pieczywo, które jest w naszej diecie wypiekamy sami na miejscu bez zbędnych dodatków, ciasta, muffinki, desery również są naszej produkcji.
Czy dieta niski gluten jest odpowiednia dla każdego?
Dieta niski gluten jest polecana dla osób z nietolerancją glutenu lub dla tych, którzy chcą poprawić swoje samopoczucie i zdrowie jelit w szczególności dla osób z chorobami autoimmunologicznymi, zespołem jelita drażliwego. Nie nadaje się dla osób z celiakią.
Jakie są korzyści zdrowotne diety niski gluten?
Możesz doświadczyć lepszej kondycji jelit, poprawy ogólnego samopoczucia, mniejszych problemów żołądkowych, a także poprawy stanu skóry.
Czy dieta niski gluten zmniejszy moje dolegliwości ze strony układu pokarmowego?
Tak, dieta ta zmniejszy twoje dolegliwości ze strony układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, biegunki czy zaparcia, a dodatkowo dla osób z nadwrażliwością na ten składnik eliminacja tego białka działa regeneracyjnie na błonę śluzową żołądka.
Czy eliminacja glutenu powoduje niedobory pokarmowe?
Dieta niski gluten nie powoduje niedoborów, a wręcz przeciwnie polepsza wchłanianie substancji odżywczych w naszym organizmie.
Czy w diecie niski gluten muszę stosować suplementy?
Dieta niski gluten jest pełnowartościowa i gwarantuje zapewnienie wszystkich wartości odżywczych naszemu organizmowi, ale jeżeli chcesz wesprzeć swój układ pokarmowy jeszcze skuteczniej to możesz dodać probiotyki i witaminy z grupy B.
Czy dieta niski gluten pomoże mi schudnąć?
Tak, dieta niski gluten wspomaga redukcję masy ciała.