Dieta niski gluten
dla osób z nietolerancją glutenu
Dostarczamy smaczne, zdrowe posiłki, które pomogą Ci cieszyć się życiem bez obciążenia glutenem.
Zapewniamy zróżnicowane, bezglutenowe źródła węglowodanów, idealne dla osób z nadwrażliwością na gluten, bez ryzyka niedoborów pokarmowych.
Kaloryczności:
1200, 1500, 1800
2000, 2200, 2500
Bezglutenowe pieczywo, muffinki, desery własnej produkcji
Poprawa wchłaniania składników odżywczych

Specjalizacja w dietoterapii potwierdzona przez ekspertów profilaktyki żywienia

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym
Czy gluten wpływa na Twoje zdrowie?
Odkryj ukryte sygnały

Nadal walczysz z tymi dolegliwościami? Dołącz do grona tych, którym pomogliśmy odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem.
Nietolerancja glutenu, anemia, problemy gastryczne.
Sprawdź czego unikać
Gdyby smak mógł leczyć
Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta
Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta
skuteczność potwierdzona autentycznymi doświadczeniami
kluczowe nutraceutyki w diecie niski gluten
Korzystając z najnowszych osiągnięć dietetyki, tworzymy posiłki, które odmieniają codzienne odżywianie.


przestań
liczyć kalorie,
Zrobimy to
za ciebie

Masz wyniki badań i nie wiesz od czego zacząć?
Potrzebujesz wsparcia w dopasowaniu diety?
Nasz dyplomowany psychodietetyk odpowie na Twoje pytania.
Zarezerwuj 20 minutową sesję coachingu
odżywiania bezpłatnie już dziś!
ciekawostki od ekspertów - blog

Jak rozpocząć swoją przygodę z odchudzaniem?
Rozpoczęcie procesu odchudzania to jedna z najważniejszych...

Dieta planetarna – na czym polega i czy jest zdrowa?
W obliczu rosnących wyzwań związanych ze zdrowiem...

Ile można schudnąć w miesiąc?
Pytanie o tempo utraty wagi jest jednym z najczęstszych,...

Jaka dieta po wycięciu wyrostka robaczkowego?
Odpowiednia dieta po operacji wyrostka robaczkowego jest...

WSZYSTKO CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ O KALORIACH
Kalorie to podstawowa jednostka energii, która napędza...

Czym jest metabolizm i na jakie rodzaje można go podzielić?
Czy wiesz, że Twój organizm nieustannie przeprowadza...

Jak zdrowo przytyć? Sprawdzone metody na zwiększenie masy ciała
Wielu osobom marzy się przybranie na wadze, jednak nie...

Lekkostrawne diety – zobacz co jeść przy problemach gastrycznych
Problemy gastryczne mogą znacząco utrudniać codzienne...

Czego nie jeść w ciąży – co szkodzi dziecku?
Okres ciąży to wyjątkowy czas, kiedy przyszła mama musi...

Moc orzechów w diecie- które orzechy mają najwięcej wartości odżywczych?
Orzechy stanowią prawdziwą bombę odżywczą, dostarczając...

Dieta na płodność – co należy jeść a czego unikać?
Odpowiedni sposób odżywiania ma kluczowe znaczenie dla...

Co jeść zimą? – dowiedz się co jeść, aby wzmocnić odporność
Okres zimowy stawia przed naszym organizmem szczególne...
Masz pytania – zajrzyj do faq!
Czy używacie przetworzonych produktów bezglutenowych?
Produkty, których używamy, to produkty, w których gluten naturalnie nie występuje, pieczywo, które jest w naszej diecie wypiekamy sami na miejscu bez zbędnych dodatków, ciasta, muffinki, desery również są naszej produkcji.
Czy dieta niski gluten jest odpowiednia dla każdego?
Dieta niski gluten jest polecana dla osób z nietolerancją glutenu lub dla tych, którzy chcą poprawić swoje samopoczucie i może zmniejszyć dolegliwości związane z chorobami autoimmunologicznymi, zespołem jelita drażliwego. Nie nadaje się dla osób z celiakią.
Jakie są korzyści zdrowotne diety niski gluten?
Możesz doświadczyć lepszej kondycji jelit, poprawy ogólnego samopoczucia, mniejszych problemów żołądkowych, a także poprawy stanu skóry.
Czy dieta niski gluten zmniejszy moje dolegliwości ze strony układu pokarmowego?
Tak, dieta ta zmniejszy twoje dolegliwości ze strony układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, biegunki czy zaparcia, a dodatkowo dla osób z nadwrażliwością na ten składnik eliminacja tego białka działa regeneracyjnie na błonę śluzową żołądka.
Czy eliminacja glutenu powoduje niedobory pokarmowe?
Dieta niski gluten nie powoduje niedoborów, a wręcz przeciwnie polepsza wchłanianie substancji odżywczych w naszym organizmie.
Czy w diecie niski gluten muszę stosować suplementy?
Dieta niski gluten jest pełnowartościowa i gwarantuje zapewnienie wszystkich wartości odżywczych naszemu organizmowi, ale jeżeli chcesz wesprzeć swój układ pokarmowy jeszcze skuteczniej to możesz dodać probiotyki i witaminy z grupy B.
Czy dieta niski gluten pomoże mi schudnąć?
Tak, dieta niski gluten wspomaga redukcję masy ciała.