Troszczymy się

o każdy szczegół

Rukola to firma prowadzona przez zespół dyplomowanych dietetyków. Na pierwszym miejscu stawiamy realną troskę o zdrowie naszych klientów, przez co nie dopuszczamy żadnych kompromisów w kwestiach jakości produktów, systemu produkcji i higieny w naszym zakładzie.
Za nasz największy zysk uznajemy poprawę jakości życia klienta, dlatego zamiast oszczędzać na jakości, wolimy inwestować w zdrowy rozwój firmy i cieszyć się zaufaniem nawet tych najbardziej wymagających.

Dariusz Popławski

- właściciel Rukoli

1. Profesjonalizm

Nad naszym menu oraz jakością przygotowanych potraw codziennie czuwa zespół dietetyków pod przywództwem Patrycji Zabrzeskiej z No Diet lifestyle, wraz z kucharzami z międzynarodowym doświadczeniem. Wobec dynamicznego rozwoju rynku cateringów i rosnącej świadomości wśród konsumentów czujemy się zobowiązani cały czas podnosić poziom naszych usług. Dlatego nieustannie powiększamy i szkolimy nasz zespół przygotowując się do coraz to nowych wyzwań.

2. Najwyższy poziom higieny

Działamy zgodnie z przepisami prawa żywnościowego, w oparciu o wytyczne zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP), dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz systemu HACCP. Naszą działalność prowadzimy w oparciu o zezwolenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej pod nr 157/1105/2015.
Regularnie jesteśmy poddawani kontroli przez Państwową Inspekcję Sanitarną. Podczas kontroli inspektor przeprowadza również analizę ryzyka, przyznając punktację za każdy sprawdzany element zakładu i etap produkcyjny. Rukola regularnie otrzymuje ocenę „Ryzyko niskie”, która jest najwyższą w pełnej skali ocen.

3. Selekcja produktów

Zaopatrujemy się u lokalnych dostawców spełniających nasze najwyższe wymagania jakościowe. Mięso i warzywa zamawiamy w miejscach, w których ich pochodzenie jest dokładnie znane.

Nie oszczędzamy na produktach spożywczych - jakość ma swoją cenę. Zamiast cukru używamy najwyższej jakości fińskiego ksylitolu, oraz miodów z pasieki. Nie korzystamy z tłuszczów utwardzonych, ani oleju palmowego, a w zamian stosujemy olej kokosowy i oliwę z oliwek. W naszym menu codziennie znajdziesz zdrowe kasze, nasiona i odżywcze orzechy. Specjalnie dla osób, które wykluczyły z diety gluten, wypiekamy własne pieczywo, a dla wszystkich naszych klientów zdrowe, dietetyczne ciasta.

4. Szczegółowe informacje

Wybór cateringu często wynika z wysokiej świadomości potrzeb swojego organizmu. Dlatego na etykietach zamieszczamy rzetelne dane odnośnie każdego posiłku. Podajemy zawartość poszczególnych makroskładników oraz informacje na temat ewentualnej obecności alergenów. Zamieszczamy kaloryczność dania oraz datę produkcji i przydatności do spożycia. Wszystko po to, aby nasi klienci byli zawsze najlepiej poinformowani.

5. Właściwa dostawa

Diety przewozimy w odpowiedniej temperaturze autami dostosowanymi do przewozu gotowych posiłków. Nasi kurierzy znając i rozumiejąc wizję firmy dbają o to, by każda torba została dostarczona w idealnym stanie, w sposób, jaki wcześniej uzgodniliśmy z klientem.

6. Dobry kontakt

Przy kilkuset klientach w całej Polsce zachowanie indywidualnego podejścia jest już pewnym wyzwaniem.
Ale wyzwania są dla nas najlepszą częścią pracy. Od rana do wieczora jesteśmy dostępni pod telefonem żeby móc udzielić wszystkich potrzebnych informacji. Nasi klienci w awaryjnych sytuacjach mogą skorzystać z kontaktu poza godzinami pracy biura. Do tego kilku naszych pracowników stale czuwa nad skrzynką odbiorczą, żeby mieć pewność, że żadna otrzymana wiadomość nie zostanie przeoczona.

7. Najpierw ludzie

Klient zabiera właśnie spod drzwi torbę z dietą na następny dzień. Chwilę przedtem dostarczył ją kurier. Kilka godzin wcześniej nasi kucharze starannie przygotowali każdy posiłek ze składników, które przywiózł dostawca.

- Ludzie. Nigdy nie zapominamy, że w tym wszystkim chodzi o ludzi. Zapewniamy stabilne i godne warunki pracy, wiedząc, że najlepsze efekty uzyskuje zgrany i doceniany zespół.

Cenisz te wartości? Sprawdź nas
- nie zawiedziesz się.

TOP