W Rukoli utrzymanie najwyższej jakości naszych dań jest największym priorytetem. Działamy zgodnie z wytycznymi przepisów prawa żywnościowego, zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP), dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz systemu HACCP.
Nasz system zarządzania bezpieczeństwem żywności reguluje między innymi postępowanie z surowcami, procedury przygotowywania posiłków, mycie i dezynfekcję pomieszczeń produkcyjnych, zasady higieny pracowników i wiele innych. Wszystkie razem mają na celu wyeliminowanie zagrożeń dla bezpieczeństwa zdrowotnego żywności przygotowywanego w Rukoli. Nasi pracownicy są przeszkoleni i zobowiązani do stosowania tych zasad w codziennej pracy.
Do dostarczania posiłków używamy własnej floty samochodów. Wszystkie one przystosowane są do bezpiecznego przewożenia żywności.
Regularnie jesteśmy poddawani kontroli przez Państwową Inspekcję Sanitarną. Podczas kontroli inspektor przeprowadza również analizę ryzyka, przyznając punktację za każdy sprawdzany element zakładu i etap produkcyjny. Rukola regularnie otrzymuje ocenę „Ryzyko niskie”, która jest najwyższą w pełnej skali ocen.