NIE marnujesz jedzenia, bo zawsze masz go dokładnie tyle, ile potrzebujesz. Nie robisz zakupów, więc nie narażasz się na zakup produktów niepotrzebnych lub w zbyt dużych ilościach.
Skrupulatnie planujemy trasy dostaw, aby były możliwie najkrótsze. Ograniczamy tak zużycie paliwa i emisję spalin. Każdy kierowca danego dnia jest w stanie dostarczyć w obrębie swojego rejonu catering nawet do 50 klientów! Wyobraź sobie, że każda z tych osób wsiada w swój samochód i jedzie do sklepu po zakupy.
My również NIE marnujemy jedzenia, ponieważ z wyprzedzeniem wiemy, ile posiłków musimy wyprodukować. To między innymi dlatego catering zamówisz z dwudniowym wyprzedzeniem.
Wiele surowców kupujemy w zbiorczych kartonach czy skrzynkach wielorazowego użytku, przez co ograniczamy zużycie plastikowych opakowań. Nie znajdziesz u nas np. warzyw, z których każde osobno pakowane jest w folię, ani orzechów w dużych torebkach foliowych wypełnionych powietrzem.