Skorzystaj z rabatu -14% i ciesz się swoją dietą. Kod RUK14
a

Dieta niski
gluten i laktoza

dla osób z nietolerancją laktozy

Zapewniamy smakowite, zdrowe menu, które pozwala Ci cieszyć się życiem bez obaw o gluten i laktozę. Nasze różnorodne propozycja, z niską zawartością glutenu i laktozy, dostarczają niezbędnych składników, idealne dla osób z nietolerancją na gluten i laktozę.

Kaloryczności:
1200, 1500, 1800
2000, 2200, 2500

Bogata w superfoods

Chleb gryczany własnego wypieku

Specjalizacja w dietoterapii potwierdzona przez ekspertów profilaktyki żywienia

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym

Specjalizacja w dietoterapii potwierdzona przez ekspertów profilaktyki żywienia

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym

Czy Twoje ciało mówi dość? Sprawdź objawy

Zaburzenia pracy przewodu pokarmowego

Zaparcia, wzdęcia i ogólne spowolnienie procesów trawiennych mogą być problemami wynikającymi z obecności niektórych składników w codziennym jadłospisie.

 

Problemy z trawieniem

Nagłe bóle brzucha po spożywaniu określonych posiłków potrafią sygnalizować, że organizm może potrzebować diety innej niż dotychczasowa.

 

Utrata werwy i dobrego samopoczucia

Poczucie ciągłego zmęczenia może być odpowiedzią organizmu na pewne elementy diety, które wymagają intensywnej pracy organizmu do ich przyswojenia.

 

Reakcje skórne

Wysypka, swędzące zmiany skórne to zjawiska, które mogą pojawiać się jako rezultat wchłaniania przez organizm substancji, z którymi ma on trudność radzić sobie.

 

Zaburzenia pracy przewodu pokarmowego

Zaparcia, wzdęcia i ogólne spowolnienie procesów trawiennych mogą być problemami wynikającymi z obecności niektórych składników w codziennym jadłospisie.

 

Problemy z trawieniem

Nagłe bóle brzucha po spożywaniu określonych posiłków potrafią sygnalizować, że organizm może potrzebować diety innej niż dotychczasowa.

 

Utrata werwy i dobrego samopoczucia

Poczucie ciągłego zmęczenia może być odpowiedzią organizmu na pewne elementy diety, które wymagają intensywnej pracy organizmu do ich przyswojenia.

 

Reakcje skórne

Wysypka, swędzące zmiany skórne to zjawiska, które mogą pojawiać się jako rezultat wchłaniania przez organizm substancji, z którymi ma on trudność radzić sobie.

 

Cierpisz na te dolegliwości? Dołącz do grona tych, którym pomogliśmy odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem.

ekspertyza na talerzu

Twoja dieta pod opieką specjalisty

ZALECENIA DIETETYKA

Nietolerancja laktozy i glutenu, zespół jelita drażliwego i zaparcia wymagają specjalnie dostosowanej diety.

Unikanie produktów zawierających gluten, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, pszenżyto,i innych, a także produktów zawierających laktozę, takich jak mleko krowie, jogurty, sery, śmietana, masło.

Eliminacja laktozy z diety przyczynia się do poprawy funkcji układu pokarmowego, złagodzenia objawów schorzeń skórnych, a także do ogólnego wzrostu energii i samopoczucia. Nie rekomendujemy diety dla osób z celiakią.

Agnieszka Bielawa – dietetyk Rukoli

Wyeliminowaliśmy źródła glutenu i laktozy, a zastąpiliśmy je naturalnymi produktami bezglutenowymi, bez laktozy oraz mlekiem roślinnym.

*Może zawierać śladowe ilości glutenu

Przygotowujemy dania z produktów o niskiej zawartości glutenu i laktozowych, które nie obciążają układu pokarmowego i zapewniają odpowiednią ilość białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin i minerałów.

Historie naszych klientów mówią same za siebie. Dzięki naszej diecie odczujesz poprawę pracy jelit i poprawisz trawienie.

Gdyby smak mógł leczyć

Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta

Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta

Klopsiki wegańskie z pestkami dyni i zielonymi warzywami

Aromatyczne klopsiki z ciecierzycy i siemienia lnianego, wzbogacone pestkami dyni, podane z bogactwem zielonych warzyw.
Zielony krem z jabłkiem

Aksamitny krem z zielonych warzyw, łączący w sobie delikatność brokuła, słodycz jabłka z subtelnym akcentem groszku zielonego oraz marchwi.
Pstrąg tęczowy z korzenną czerwoną kapustą

Delikatny pstrąg tęczowy, z korzenną czerwoną kapustą, podany z kaszą gryczaną, dopełniony aromatycznymi przyprawami dla głębi smaku.
Makaron ryżowy z zielonym sosem i filetem z piersi kurczaka

Aromatyczny makaron ryżowy z delikatnym filetem z piersi kurczaka, podawany z intensywnie zielonym sosem.
Szpinakowa rolada z łososiem i pieczywem gryczanym

Rolada ze świeżego szpinaku, wypełniona delikatnym wędzonym łososiem, podana z chrupiącym pieczywem gryczanym.

Zupa tajska z krewetką i makaronem ryżowym

Egzotyczna zupa tajska, w której soczyste krewetki spotykają się z makaronem ryżowym w bogatym bulionie o intensywnym smaku curry i mleczka kokosowego.

Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym

Ciasto czekoladowe, przygotowane z gorzkiej czekolady i masła, z subtelnym akcentem cynamonu, podane z sosem truskawkowym, z listkami.
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

skuteczność potwierdzona autentycznymi doświadczeniami

Bardzo dobre zbilansowanie i podaż różnorodnych składników.
W życiu nie jadłam tak dobrego cateringu pudełkowego, a trochę ich już przerobiłam.

Barbara, Ruda Śląska
Bardzo smaczne, urozmaicone posiłki (nie sądziłam, że po wykluczeniu glutenu i laktozy jest to możliwe), dostawa na czas.
Jestem bardzo zadowolona. Wartością dodaną było to, że dowiedziałam się, jakie produkty w jakich proporcjach powinnam zestawiać, żeby prawidłowo się odżywiać.

Karolina
Jestem mile zaskoczona bo wszytko jest bardzo smaczne , warzywa są świeże , mięsa bardzo dobrze przyrządzone i ekstra doprawione.
Mam skomplikowaną dietę IG z wyłączeniem glutenu i laktozy i bardzo się cieszę, że catering Rukola dostosował się do wszystkiego. Naprawdę polecam.

Iwona
cdn_helper cdn_helper cdn_helper

kluczowe nutraceutyki

Inspirując się nowoczesnymi zasadami dietetyki funkcjonalnej, kreujemy posiłki wzbogacone
o specjalnie dobrane składniki, które przekraczają tradycyjne podejście do żywienia.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Białko

Buduje i naprawia tkanki, wspiera układ odpornościowy i hormonalny.

Błonnik pokarmowy

Poprawia trawienie, wspiera kontrolę wagi i utrzymanie zdrowego poziomu cukru we krwi.

Witaminy grupy B

Kluczowe dla funkcji mózgu, wpływają na poziomy energii i pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia

Witamina D

Wspiera wchłanianie wapnia, kluczowa dla zdrowia kości i układu odpornościowego.

Żelazo

Niezbędne dla produkcji hemoglobiny, przyczynia się do redukcji zmęczenia i poprawy koncentracji.

Wapń

Wspomaga zdrowie kości i zębów, ważny dla prawidłowej pracy mięśni i przekazywania sygnałów nerwowych.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia

Magnez

Wspiera funkcje mięśniowe i nerwowe, ważny dla zdrowia kości i produkcji energii.

Cynk

Ma znaczenie dla układu odpornościowego, procesu gojenia się ran i funkcji smakowych.

Witamina D

Wspomaga wchłanianie wapnia, niezbędnego dla zdrowia kości i układu odpornościowego.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia

Białko

Buduje i naprawia tkanki, wspiera układ odpornościowy i hormonalny.

Błonnik pokarmowy

Poprawia trawienie, wspiera kontrolę wagi i utrzymanie zdrowego poziomu cukru we krwi.

Witaminy grupy B

Kluczowe dla funkcji mózgu, wpływają na poziomy energii i pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia

Witamina D

Wspiera wchłanianie wapnia, kluczowa dla zdrowia kości i układu odpornościowego.

Wapń

Wspomaga zdrowie kości i zębów, ważny dla prawidłowej pracy mięśni i przekazywania sygnałów nerwowych.

Żelazo

Niezbędne dla produkcji hemoglobiny, przyczynia się do redukcji zmęczenia i poprawy koncentracji.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia

Magnez

Wspiera funkcje mięśniowe i nerwowe, ważny dla zdrowia kości i produkcji energii.

Cynk

Ma znaczenie dla układu odpornościowego, procesu gojenia się ran i funkcji smakowych.

Witamina D

Wspomaga wchłanianie wapnia, niezbędnego dla zdrowia kości i układu odpornościowego.

przestań
liczyć kalorie,

Zrobimy to
za ciebie

Masz wyniki badań i nie wiesz od czego zacząć?
Potrzebujesz wsparcia w dopasowaniu diety?

Nasz dyplomowany psychodietetyk odpowie na Twoje pytania.

Zarezerwuj 20 minutową sesję coachingu
odżywiania bezpłatnie już dziś!

Podstawowe informacje
lat
Poziom aktywności
Twój wynik
Body Mass Index (BMI):
0
Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne:
0

ciekawostki od ekspertów - blog

Masz pytania – zajrzyj do faq!

Czy używacie przetworzonych produktów bez glutenu?

Produkty, których używamy, to produkty, w których gluten naturalnie nie występuje, pieczywo, które jest w naszej diecie wypiekamy sami na miejscu bez zbędnych dodatków, ciasta, muffinki, desery również są naszej produkcji.

Czy dieta nadaje się dla osób z celiakią?

Dieta ta jest dla osób z nietolerancją glutenu, nie dla osób z celiakią, ponieważ nie mamy osobnej produkcji i mogą zdarzyć się jakieś śladowe ilości glutenu.

Czy dieta zmniejszy moje dolegliwości trawienne?

Tak, dieta ta zmniejszy twoje dolegliwości ze strony układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, biegunki czy zaparcia, a dodatkowo dla osób z nadwrażliwością na ten składnik eliminacja tego białka działa regeneracyjnie na błonę śluzową żołądka.

Czy dieta pomaga przy zespole jelita drażliwego?

Tak, dieta przyczynia się do zmniejszenia tych dolegliwości.

Czy eliminacja glutenu powoduje niedobory pokarmowe?

Dieta ta nie powoduje niedoborów, a wręcz przeciwnie polepsza wchłanianie substancji odżywczych w naszym organizmie.

Czy muszę stosować dodatkową suplementację?

Nasza jest pełnowartościowa i gwarantuje zapewnienie wszystkich wartości odżywczych naszemu organizmowi, ale jeżeli chcesz wesprzeć swój układ pokarmowy jeszcze skuteczniej to możesz dodać probiotyki i witaminy z grupy B.

Czy na diecie niski gluten i laktoza zredukuję masę ciała?

Dieta ta wspiera redukcję masy ciała poprzez lepszą pracę układu pokarmowego.

Czy nie będę miał nabiału w tej diecie?

W naszej diecie eliminujemy laktozę, ale możesz cieszyć się produktami nabiałowymi, które nie zawierają laktozy. Między innymi mleko, sery białe czy jogurty.

Czy w diecie niski gluten i laktoza znajduje się ser kozi i laktoza?

W naszej diecie znajdą się te produkty, masło klarowane jest produktem, w którym laktoza naturalnie nie występuje, więc nie musisz się go obawiać, natomiast ser kozi zawiera znikome ilości laktozy, jest też inaczej metabolizowany przez nasz organizm, więc także możesz go spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Czy mogę jeść żółte sery i sery długodojrzewające?

Tak. W tych serach naturalnie nie występuje laktoza.

Czy będę się czuć się lżej na diecie niski gluten i laktoza?

Wyeliminowanie laktozy z diety może poprawić zdolność trawienia, dzięki czemu pozbędziesz się dolegliwości ze strony układu pokarmowego takich jak bóle brzucha, biegunki, wzdęcia, przelewanie, gazy, zaparcia.

Czy ta dieta sprawi, że moje samopoczucie będzie lepsze?

Tak, dzięki naszej diecie zauważysz widoczny wzrost energii, poprawisz koncentrację i polepszysz swoje samopoczucie.