Skorzystaj z rabatu -14% i ciesz się swoją dietą. Kod RUK14
a

Dieta IF
post przerywany i okno żywieniowe

Marzysz o zdrowszej sylwetce, bez długotrwałego uczucia głodu i niekończących się wątpliwości, co i kiedy jeść?

Pożegnaj niechciane kilogramy dzięki wysoko odżywczym produktom, które optymalizują pracę organizmu oraz obniżają cholesterol.

Kaloryczności:
1200, 1500, 1800, 2000

Regeneracja wątroby

Regulacja lipidogramu

Białko 18–25%
Węglowodany 20–35%
Tłuszcze 40–50%

Specjalizacja w diecie redukcyjnej, ugruntowana wiedza w zakresie superfoods

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym

Specjalizacja w diecie redukcyjnej, ugruntowana wiedza w zakresie superfoods

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym

Kiedy stosować dietę IF

Zaburzona gospodarka glukozowo-insulinowa

Każdy posiłek to kolejna huśtawka nastrojów i poziomów cukru, utrudniająca normalne funkcjonowanie.

 

Wysoki poziom cholesterolu

Pomimo wyboru zdrowszych opcji i dodania więcej ruchu, wyniki badań nadal nie są po Twojej stronie.

 

Zaburzenia hormonalne

Kompulsywne myślenie o jedzeniu
Twoje myśli o jedzeniu stały się obsesją, nie dającą chwili spokoju.

 

Problemy z cyklem okołodobowym

Noc staje się areną niekończących się walk z bezsennością, a dzień – maratonem zmęczenia.

 

Zaburzona gospodarka glukozowo-insulinowa

Każdy posiłek to kolejna huśtawka nastrojów i poziomów cukru, utrudniająca normalne funkcjonowanie.

 

Wysoki poziom cholesterolu

Pomimo wyboru zdrowszych opcji i dodania więcej ruchu, wyniki badań nadal nie są po Twojej stronie.

 

Kompulsywne myślenie o jedzeniu

Kompulsywne myślenie o jedzeniu
Twoje myśli o jedzeniu stały się obsesją, nie dającą chwili spokoju.

 

Problemy z cyklem okołodobowym

Noc staje się areną niekończących się walk z bezsennością, a dzień – maratonem zmęczenia.

 

skuteczność potwierdzona autentycznymi doświadczeniami

Bardzo dobre zbilansowanie i podaż różnorodnych składników.
W życiu nie jadłam tak dobrego cateringu pudełkowego, a trochę ich już przerobiłam.

Barbara, Ruda Śląska
Bardzo smaczne, urozmaicone posiłki (nie sądziłam, że po wykluczeniu glutenu i laktozy jest to możliwe), dostawa na czas.
Jestem bardzo zadowolona. Wartością dodaną było to, że dowiedziałam się, jakie produkty w jakich proporcjach powinnam zestawiać, żeby prawidłowo się odżywiać.

Karolina
Jestem mile zaskoczona bo wszytko jest bardzo smaczne , warzywa są świeże , mięsa bardzo dobrze przyrządzone i ekstra doprawione.
Mam skomplikowaną dietę IG z wyłączeniem glutenu i laktozy i bardzo się cieszę, że catering Rukola dostosował się do wszystkiego. Naprawdę polecam.

Iwona
cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Zobacz, jak różnorodne mogą być Twoje posiłki 

Muffiny jajeczne z szynką wędzoną, szpinakiem i sałatka z kiełkami

Soczyste muffiny jajeczne z wędzoną szynką i świeżym szpinakiem, podane z chrupiącą sałatką z kiełków.
Pstrąg tęczowy z korzenną czerwoną kapustą


Delikatny pstrąg tęczowy, z korzenną czerwoną kapustą, podany z kaszą gryczaną, dopełniony aromatycznymi przyprawami dla głębi smaku.
Klopsiki wegańskie z pestkami dyni i zielonymi warzywami

Aromatyczne klopsiki z ciecierzycy i siemienia lnianego, wzbogacone pestkami dyni, podane z bogactwem zielonych warzyw.
Zielony krem z jabłkiem

Aksamitny krem z zielonych warzyw, łączący w sobie delikatność brokuła, słodycz jabłka z subtelnym akcentem groszku zielonego oraz marchwi.
Makaron ryżowy z zielonym sosem i filetem z piersi kurczaka

Aromatyczny makaron ryżowy z delikatnym filetem z piersi kurczaka, podawany z intensywnie zielonym sosem.
Pomarańczowa sałatka z indykiem i mozzarellą

Sałatka z soczystym, perfekcyjnie przyprawionym filetem z indyka, połączona ze słodkimi, aromatycznymi kawałkami świeżej pomarańczy oraz delikatną mozzarellą.
Drobiowe kofty z sosem tzatziki i surówką z białej kapusty i żółtym ryżem basmati

Delikatne kofty z kurczaka z orientalnymi przyprawami, podane z sosem tzatziki, surówką z białej kapusty i aromatycznym żółty ryż basmati, przyprawiony kurkumą i kolendrą.
Makaronowa sałatka z bazyliowym pesto

Orzeźwiająca, lekka sałatka z makaronem i zielonym pesto bazyliowym, urozmaicona chrupiącymi warzywami.
Pstrąg w sosie koperkowym z różową kaszą gryczaną

Delikatny pstrąg, polany aksamitnym sosie koperkowym, podany z różową kaszą gryczaną, dodającą koloru i wyjątkowego smaku do całości dania.
Pasta z awokado i łososiem z chlebem na maśle klarowanym

Kremowa pasta z awokado i delikatnego wędzonego łososia, serwowana na ciepłym, chrupiącym chlebie posmarowanym klarowanym masłem.
Polędwiczki wieprzowe w sosie francuskim z podsmażaną brukselką z pistacjami

Soczyste polędwiczki wieprzowe w delikatnym sosie francuskim z nutą musztardy, podane z lekko chrupiącą brukselką i chrupiącymi pistacjami.
Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym

Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym
Muffiny śniadaniowe ze szpinakiem i sałatką z ananasem i kiełkami, z orkiszowym chlebem

Puszyste muffiny śniadaniowe ze, szpinakiem, i aromatycznymi serami edamskim i sałatkowym, podane z chrupiącą sałatką z ananasem i kiełkami oraz warzywami i chlebem orkiszowym.
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Porady eksperta

ZALECENIA DIETETYKA

Badania kliniczne wykazują, że jedzenie w oknie żywieniowym działa terapeutycznie i jest wskazane w chorobach metabolicznych.

Włączenie błonnika do diety jest niezbędne dla zdrowia układu pokarmowego i zapewnia uczucie sytości na dłużej.

Ogranicz spożycie cukrów prostych, aby utrzymać stabilny poziom cukru we krwi i wspomóc metabolizm.

Agnieszka Bielawa – dietetyk Rukoli

Używamy sprawdzonych, lokalnych produktów jak: mięso, jaja, ryby, dobrej jakości nabiał, warzywa, zdrowe tłuszcze oraz pełnoziarniste zboża.

Wzbogacając dietę w węglowodany złożone unikamy cukrów prostych, co powoduje, że cukier uwalnia się stopniowo.

Łączymy zarówno tłuszcze nasycone jak i jedno i wielonienasycone jak: awokado, orzechy, nasiona i ryby bogate w kwasy omega-3.

Jak działa catering dietetyczny rukola

Wybierz swój cel
i zamów w kilka chwil

Wybierz plan, długość trwania i kaloryczność diety lub skorzystaj ze wsparcia dietetyka.

Robimy zakupy
i gotujemy dla Ciebie

Zapomnij o staniu w kolejkach – nasi szefowie kuchni z zaangażowaniem, przygotują Twoje posiłki.

Dostawa prosto
pod Twoje drzwi

Specjalnie przystosowane pojazdy z chłodniami gwarantują, że Twoje dania dotrą świeże i na czas.

Podgrzewasz
i cieszysz się wygodą

Etykiety na posiłkach informują Cię o składzie, alergenach, kluczowych nutraceutykach i temperaturze przechowywania.

przestań
liczyć kalorie,

Zrobimy to
za ciebie

Chcesz mieć pewność, że dieta jest dopasowana
do Twoich potrzeb?

Potrzebujesz pomocy w ustaleniu celów żywieniowych?

Zarezerwuj 20 minutową sesję coachingu
odżywiania bezpłatnie już dziś!

Podstawowe informacje
lat
Poziom aktywności
Twój wynik
Body Mass Index (BMI):
0
Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne:
0

ciekawostki od ekspertów - blog

MASZ PYTANIA – ZAJRZYJ DO FAQ!

Co zyskam stosując dietę IF?

Z dietą IF, Twój organizm nauczy się skuteczniej zarządzać poziomem glukozy we krwi, co przekłada się na lepszą kontrolę wagi i poprawę ogólnego stanu zdrowia. Dieta IF sprawi, że Twoje ciało będzie lepiej zarządzać poziomem cholesterolu i tłuszczów we krwi, co przyczyni się do poprawy Twojego zdrowia. Dzięki diecie IF, będziesz czuć nasycenie i pełnię energii przez cały dzień. Poprawisz swoje samopoczucie i jakość snu oraz zrzucisz zbędne kilogramy.

Czy ta dieta jest odpowiednia dla mnie?

Dieta IF jest stworzona dla osób pragnących zgubić tkankę tłuszczową, bez rezygnacji ze smacznych posiłków. Pomocna dla tych z zaburzeniami gospodarki glukozowo-insulinowej, nadwagą, otyłością, czy problemami z cholesterolem.

Czy istnieją jakieś przeciwwskazania?

Dieta IF nie jest wskazana dla osób z zaburzeniami odżywiania, kobiet w ciąży oraz osób z cukrzycą typu 1. Wszystkie te osoby powinny podchodzić do tej diety z dużą ostrożnością ze względu na potencjalne ryzyko dla zdrowia.

Jakie są różnice między dietą IF, a innymi popularnymi dietami?

W przeciwieństwie do tradycyjnych podejść do odżywiania, dieta IF nie koncentruje się na tym, co jesz, ale kiedy jesz. Istotą diety jest koncepcja „okna żywieniowego”. To czas, w którym spożywasz wszystkie swoje posiłki – śniadanie, obiad, kolacja. Każdy z nas może dostosować to okno do własnych potrzeb i stylu życia, jednak zalecamy 8-godzinne okno żywieniowe, a następnie 16-godzinny post. Przykładowo, rozpocznij swoją kulinarną podróż o godzinie 10:00, delektując się śniadaniem, a potem kontynuuj przez cały dzień, aż do ostatniego kęsa o godzinie 18:00. Potem, pozwól swojemu ciału odpocząć i zregenerować się przez kolejne 16 godzin.

Czy dieta IF pomaga zrzucić wagę?

Skuteczność diety IF w utracie wagi może się różnić. Dla niektórych z nas, efekty mogą być widoczne szybko, podczas gdy inni mogą potrzebować więcej czasu na osiągnięcie swoich celów. I to jest w porządku. Zdrowa utrata wagi to proces, nie wyścig. Standardem jest utrata od 0,5 do 1 kg na tydzień.

Czy mogę spożywać napoje bezkaloryczne podczas okresu postu, takie jak kawa czy herbata?

Tak, napoje bezkaloryczne, takie jak czarna kawa, zielona herbata, woda gazowana bez dodatków cukru, są dozwolone podczas okresu postu w diecie IF.