Skorzystaj z rabatu -14% i ciesz się swoją dietą. Kod RUK14
a

Dieta niski gluten

dla osób z nietolerancją glutenu

Dostarczamy smaczne, zdrowe posiłki, które pomogą Ci cieszyć się życiem bez obciążenia glutenem.

Zapewniamy zróżnicowane, bezglutenowe źródła węglowodanów, idealne dla osób z nadwrażliwością na gluten, bez ryzyka niedoborów pokarmowych.

Kaloryczności:
1200, 1500, 1800
2000, 2200, 2500

Bezglutenowe pieczywo, muffinki, desery własnej produkcji

Poprawa wchłaniania składników odżywczych

Dieta niski gluten

wygraj z objawami nietolerancji

Specjalizacja w dietoterapii potwierdzona przez ekspertów profilaktyki żywienia

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym

Specjalizacja w dietoterapii potwierdzona przez ekspertów profilaktyki żywienia

Jedyny catering dietetyczny w Polsce z najwyższym certyfikatem jakości i bezpieczeństwa żywności

Smaczne i różnorodne posiłki potwierdzone doświadczeniami tysięcy Polaków

Zespół dyplomowanych dietetyków i kucharzy z bogatym doświadczeniem międzynarodowym

Czy gluten wpływa na Twoje zdrowie?

Odkryj ukryte sygnały

Trudności z trawieniem

Po każdym kęsie chleba Twoje ciało wysyła sygnały SOS: bóle brzucha i zmęczenie przeszkadzają w codziennych aktywnościach.

 

Zespół jelita drażliwego

Zmiany między zaparciami, a biegunkami, które wpływają na Twój codzienny rytm życia, powodują niepokój i stres związany z planowaniem dnia.

 

Zaburzenia koncentracji

W każdym momencie, gdy próbujesz się skupić, twoje myśli rozbiegają się, sprawiając, że nawet proste zadania wydają się nie do pokonania.

 

Wahania nastroju

Twoje samopoczucie przypomina huśtawkę, nieprzewidywalnie zmieniając się pod wpływem problemów z trawieniem.

 

Trudności z trawieniem

Po każdym kęsie chleba Twoje ciało wysyła sygnały SOS: bóle brzucha i zmęczenie przeszkadzają w codziennych aktywnościach.

 

Zespół jelita drażliwego

Zmiany między zaparciami, a biegunkami, które wpływają na Twój codzienny rytm życia, powodują niepokój i stres związany z planowaniem dnia.

 

Zaburzenia koncentracji

W każdym momencie, gdy próbujesz się skupić, twoje myśli rozbiegają się, sprawiając, że nawet proste zadania wydają się nie do pokonania.

 

Wahania nastroju

Twoje samopoczucie przypomina huśtawkę, nieprzewidywalnie zmieniając się pod wpływem problemów z trawieniem.

 

Nadal walczysz z tymi dolegliwościami? Dołącz do grona tych, którym pomogliśmy odzyskać kontrolę nad swoim zdrowiem.

Nietolerancja glutenu, anemia, problemy gastryczne.

Sprawdź czego unikać

ZALECENIA DIETETYKA

Choroby autoimmunologiczne, zespół jelita drażliwego, nietolerancja glutenu, anemią wymagają zastosowania specjalnie dostosowanej diety. Nie rekomendujemy diety dla osób z celiakią.

Wyeliminuj produkty zawierające gluten takie jak mąka pszenna, żytnia, jęczmienna, kasza pęczak, bulgur, kuskus.

Eliminacja tych produktów przyczynia się do poprawy pracy jelit, zmniejszenia dolegliwości żołądkowych i poprawy kondycji skóry.

Patrycja Zabrzeska – psychodietetyk, psycholog, doradca żywieniowy i trener personalny

Zredukowaliśmy ilość glutenu dzięki wyeliminowaniu mąki pszennej, mąki żytniej, jęczmiennej, kaszy kuskus, kaszy pęczak, kaszy bulgur.

Nasze posiłki są wzbogacone o kluczowe mikroelementy, wspierające zdrowie jelit i równowagę organizmu bez obciążania go glutenem.

Nasze doświadczenie i pozytywne opinie klientów potwierdzają, że nasze podejście do diety niskoglutenowej jest skuteczne i satysfakcjonujące.

Gdyby smak mógł leczyć

Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta

Tak może wyglądać Twoja codzienna dieta

Szpinakowa rolada z łososiem i pieczywem gryczanym

Rolada ze świeżego szpinaku, wypełniona delikatnym wędzonym łososiem, podana z chrupiącym pieczywem gryczanym.
Pstrąg w sosie koperkowym z różową kaszą gryczaną

Delikatny pstrąg, polany aksamitnym sosie koperkowym, podany z różową kaszą gryczaną, dodającą koloru i wyjątkowego smaku do całości dania.
Makaron ryżowy z zielonym sosem i filetem z piersi kurczaka

Aromatyczny makaron ryżowy z delikatnym filetem z piersi kurczaka, podawany z intensywnie zielonym sosem.
Pstrąg tęczowy z korzenną czerwoną kapustą

Delikatny pstrąg tęczowy, z korzenną czerwoną kapustą, podany z kaszą gryczaną, dopełniony aromatycznymi przyprawami dla głębi smaku.
Zielony krem z jabłkiem

Aksamitny krem z zielonych warzyw, łączący w sobie delikatność brokuła, słodycz jabłka z subtelnym akcentem groszku zielonego oraz marchwi.
Klopsiki wegańskie z pestkami dyni i zielonymi warzywami

Aromatyczne klopsiki z ciecierzycy i siemienia lnianego, wzbogacone pestkami dyni, podane z bogactwem zielonych warzyw.
Indyjskie biryani z kalafiorem i morelami w kuminie z jajkiem sadzonym i kolendrą

Indyjskie biryani z kalafiorem i słodkimi morelami, przyprawione aromatycznym kuminem i kardamonem, podane z delikatnym jajkiem sadzonym i świeżą kolendrą.
Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym

Ciasto czekoladowe, przygotowane z gorzkiej czekolady i masła, z subtelnym akcentem cynamonu, podane z sosem truskawkowym, z listkami.
Sałatka z buraczków i jabłka z orzechami włoskimi

Sałatka z buraczków i jabłka doprawiona szczyptą soli i nutą octu balsamicznego, udekorowana cienkimi plasterkami cebuli, posypana białym pieprzem z chrupiącymi orzechami włoskimi.
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

skuteczność potwierdzona autentycznymi doświadczeniami

Jest pysznie, świeżo
i z dużą ilością chrupiących warzyw. Ze względu na nietolerancje zamówiłam posiłki bez glutenu i laktozy. Jak dla mnie kuchnia na 5+.

Wioletta
Bardzo smaczne, urozmaicone posiłki
(nie sądziłam, że po wykluczeniu glutenu i laktozy jest to możliwe), dostawa na czas. Jestem bardzo zadowolona.

Karolina
Przepyszne posiłki!
Jestem naprawdę zachwycona. W życiu nie jadłam tak dobrego cateringu pudełkowego.

Barbara, Ruda Śląska

Zdecydowanie bezkonkurencyjny
wśród cateringów „premium” które do tej pory próbowałam. Pyszne, wspaniale podane, świeże, dostarczone na czas. Jestem zachwycona! Jedliśmy całą rodziną opcję wegańską, bezglutenową i zbilansowaną. Szczerze polecam Rukolę!

Katarzyna, Reda
Bezglutenowy catering rukola przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Wszystko przepyszne, cudownie doprawione! Miałam bezglutenowe ciasta i domowej roboty bezglutenowy chleb. Niebo w gębie. Dostawa zawsze na czas, bardzo profesjonalna i przemiła obsługa klienta. Jednym słowem REWELACJA! Polecam każdemu!!!

Ewa, Gdańsk
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Zmiana zaczyna się w jelitach

Sprawdź korzyści ze stosowania dietoterapii

mgr PATRYK TREDER

Dyrektor Naukowy polskiego partnera Instytutu AllegroSan z Austrii. Renomowany ekspert w profilaktyce mikrobioty jelitowej i nutrycji, z kompleksowym wykształceniem medyczno-terapeutycznym.

Poprawa parametrów metabolicznych

Zauważysz poprawę parametrów metabolicznych – cholesterol, ciśnienie i poziom cukru, wybierając zdrowsze alternatywy bez glutenu, jak kasze, ryż, warzywa i owoce. To pomoże lepiej kontrolować wagę i zmniejszyć ryzyko chorób serca oraz cukrzycy.

 

Poprawa funkcjonowania jelit


Zauważysz znaczną poprawę w funkcjonowaniu swojego układu pokarmowego. Eliminacja lub ograniczenie glutenu z diety może pomóc w regeneracji błony śluzowej jelit, przynosząc ulgę w bólach brzucha, wzdęciach, a także problemach z regularnością.

 

Lepsze wchłanianie składników odżywczych


Doświadczysz lepszego wchłaniania ważnych witamin i składników mineralnych, co jest wynikiem poprawy zdrowia błony śluzowej jelit po ograniczeniu glutenu.

Poprawa nastroju i funkcji poznawczych


Zauważysz polepszenie nastroju i funkcji poznawczych, eliminując objawy depresyjne, lękowe i zaburzenia snu, które mogą wynikać z nadmiernego spożycia glutenu. Poczujesz wzrost energii, lepsze skupienie i zwiększoną motywację do działania.

 

Poprawa kondycji skóry


Dostrzeżesz wyraźną poprawę stanu i wyglądu skóry po zredukowaniu wpływu stanów zapalnych i alergii, wywołanych przez gluten. Zapomnij o trądziku, egzemie, łuszczycy.

 

Zdrowsze alternatywy


Odkryjesz bogactwo zdrowszych alternatyw bezglutenowych, które zastępują tradycyjne źródła glutenu. Poznasz nowe smaki i tekstury, które wzbogacą Twoją dietę o produkty pełne składników odżywczych.

Poprawa parametrów metabolicznych

Zauważysz poprawę parametrów metabolicznych – cholesterol, ciśnienie i poziom cukru, wybierając zdrowsze alternatywy bez glutenu, jak kasze, ryż, warzywa i owoce. To pomoże lepiej kontrolować wagę i zmniejszyć ryzyko chorób serca oraz cukrzycy.

Poprawa funkcjonowania jelit

Zauważysz znaczną poprawę w funkcjonowaniu swojego układu pokarmowego. Eliminacja lub ograniczenie glutenu z diety może pomóc w regeneracji błony śluzowej jelit, przynosząc ulgę w bólach brzucha, wzdęciach, a także problemach z regularnością.

Lepsze wchłanianie składników odżywczych

Doświadczysz lepszego wchłaniania ważnych witamin i składników mineralnych, co jest wynikiem poprawy zdrowia błony śluzowej jelit po ograniczeniu glutenu.

Poprawa nastroju i funkcji poznawczych

Zauważysz polepszenie nastroju i funkcji poznawczych, eliminując objawy depresyjne, lękowe i zaburzenia snu, które mogą wynikać z nadmiernego spożycia glutenu. Poczujesz wzrost energii, lepsze skupienie i zwiększoną motywację do działania.

Poprawa kondycji skóry

Dostrzeżesz wyraźną poprawę stanu i wyglądu skóry po zredukowaniu wpływu stanów zapalnych i alergii, wywołanych przez gluten. Zapomnij o trądziku, egzemie, łuszczycy.

Zdrowsze alternatywy

Odkryjesz bogactwo zdrowszych alternatyw bezglutenowych, które zastępują tradycyjne źródła glutenu. Poznasz nowe smaki i tekstury, które wzbogacą Twoją dietę o produkty pełne składników odżywczych.

kluczowe nutraceutyki w diecie niski gluten

Korzystając z najnowszych osiągnięć dietetyki, tworzymy posiłki, które odmieniają codzienne odżywianie.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Białko

Buduje i naprawia tkanki, wspiera układ odpornościowy i hormonalny.

Błonnik pokarmowy

Poprawia trawienie, wspiera kontrolę wagi i utrzymanie zdrowego poziomu cukru we krwi.

Witaminy grupy B

Kluczowe dla funkcji mózgu, wpływają na poziomy energii i pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Żelazo

Niezbędne dla produkcji hemoglobiny, przyczynia się do redukcji zmęczenia i poprawy koncentracji.

Wapń Wzmacnia kości i zęby, wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów.
Magnez

Wspiera funkcje mięśniowe i nerwowe, ważny dla zdrowia kości i produkcji energii.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Cynk

Ma znaczenie dla układu odpornościowego, procesu gojenia się ran i funkcji smakowych.

Witamina D

Wspomaga wchłanianie wapnia, niezbędnego dla zdrowia kości i układu odpornościowego.

Witamina K

Kluczowa dla krzepnięcia krwi i zdrowia kości.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Białko

Buduje i naprawia tkanki, wspiera układ odpornościowy i hormonalny.

Błonnik pokarmowy

Poprawia trawienie, wspiera kontrolę wagi i utrzymanie zdrowego poziomu cukru we krwi.

Witaminy grupy B

Kluczowe dla funkcji mózgu, wpływają na poziomy energii i pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Żelazo

Niezbędne dla produkcji hemoglobiny, przyczynia się do redukcji zmęczenia i poprawy koncentracji.

Wapń Wzmacnia kości i zęby, wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów.
Magnez

Wspiera funkcje mięśniowe i nerwowe, ważny dla zdrowia kości i produkcji energii.

Składnik odżywczy Korzyści dla zdrowia
Cynk

Ma znaczenie dla układu odpornościowego, procesu gojenia się ran i funkcji smakowych.

Witamina D

Wspomaga wchłanianie wapnia, niezbędnego dla zdrowia kości i układu odpornościowego.

Witamina K Kluczowa dla krzepnięcia krwi i zdrowia kości.

przestań
liczyć kalorie,

Zrobimy to
za ciebie

Masz wyniki badań i nie wiesz od czego zacząć?
Potrzebujesz wsparcia w dopasowaniu diety?

Nasz dyplomowany psychodietetyk odpowie na Twoje pytania.

Zarezerwuj 20 minutową sesję coachingu
odżywiania bezpłatnie już dziś!

Podstawowe informacje
lat
Poziom aktywności
Twój wynik
Body Mass Index (BMI):
0
Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne:
0

ciekawostki od ekspertów – blog

Dieta w PCOS. Co jeść, gdy hormony przewracają Twoje życie do góry nogami? Dieta na jelita, czyli co jeść, aby być zdrowym? Dieta bezglutenowa i bezlaktozowa – co jeść? Dla kogo jest wskazana i jakie są efekty? Nietolerancja glutenu – dieta. Co zawiera gluten? Nietolerancja glutenu cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Masz pytania – zajrzyj do faq!

Czy używacie przetworzonych produktów bezglutenowych?

Produkty, których używamy, to produkty, w których gluten naturalnie nie występuje, pieczywo, które jest w naszej diecie wypiekamy sami na miejscu bez zbędnych dodatków, ciasta, muffinki, desery również są naszej produkcji.

Czy dieta niski gluten jest odpowiednia dla każdego?

Dieta niski gluten jest polecana dla osób z nietolerancją glutenu lub dla tych, którzy chcą poprawić swoje samopoczucie i zdrowie jelit w szczególności dla osób z chorobami autoimmunologicznymi, zespołem jelita drażliwego. Nie nadaje się dla osób z celiakią.

Jakie są korzyści zdrowotne diety niski gluten?

Możesz doświadczyć lepszej kondycji jelit, poprawy ogólnego samopoczucia, mniejszych problemów żołądkowych, a także poprawy stanu skóry.

Czy dieta niski gluten zmniejszy moje dolegliwości ze strony układu pokarmowego?

Tak, dieta ta zmniejszy twoje dolegliwości ze strony układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, biegunki czy zaparcia, a dodatkowo dla osób z nadwrażliwością na ten składnik eliminacja tego białka działa regeneracyjnie na błonę śluzową żołądka.

Czy eliminacja glutenu powoduje niedobory pokarmowe?

Dieta niski gluten nie powoduje niedoborów, a wręcz przeciwnie polepsza wchłanianie substancji odżywczych w naszym organizmie.

Czy w diecie niski gluten muszę stosować suplementy?

Dieta niski gluten jest pełnowartościowa i gwarantuje zapewnienie wszystkich wartości odżywczych naszemu organizmowi, ale jeżeli chcesz wesprzeć swój układ pokarmowy jeszcze skuteczniej to możesz dodać probiotyki i witaminy z grupy B.

Czy dieta niski gluten pomoże mi schudnąć?

Tak, dieta niski gluten wspomaga redukcję masy ciała.